Evenementen agenda

  • Farm & Country Fair 21 Juni '24

Aanbevolen handwerkwinkels

  • CrCouture, Rhoon
  • Stof & Wol , Breda
  • de Sampler, Haarlem
  • Breishop.nl / Breiwinkel, Enkhuizen
  • G Brouwer & Zn BV / Durable Yarn, Wilnis
  • A. van Zetten Dortants VOF | Handwerk-Hobbyzaak.nl , Landgraaf
  • AdrianArt, Apeldoorn
  • Purewol, 1e Exloërmond
  • Handwerkhuis de Rozet, Stokkum
  • De Lapjesgaard, Amstelveen
  • Breimode Brigitte, Eindhoven
  • Handwerkspeciaalzaak 't Schippertje, Horst
  • De Spinnerij, Kloetinge
  • Stichting de Digitale Handwerkjuf, Baarn
  • Joyceful Haken,
bekijk de volledige gids

Voetballers met een eigen kledingmerk

We zoeken naar voetballers die naast hun werk als voetballer ook een loopbaan in de fashion nastreven. Hoe doen zij het en welke rol spelen ze hierin? We beschrijven de voetballers en het merk dat zij hebben opgestart. Daarnaast kijken we hoe het merk scoort en wie er nog meer mee te maken hebben.

Luuk en Siem de Jong
We beginnen met voetbalbroers Luuk en Siem de Jong. Luuk de Jong is actief als speler van Sevilla en broer Siem tekende onlangs een contract bij Eredivisieclub SC Heerenveen. In het verleden waren de spelers vaak rivalen toen Siem bij Ajax speelde en Luuk bij FC Twente. Nu zijn ze samen eigenaar van het kledingmerk Mael, met een eigen winkel in Amsterdam. Natuurlijk staan de broers niet zelf achter de toonbank, maar op de achtergrond zijn ze wel actief bezig met het merk. Siem de Jong geeft wel eerlijk toe, de zware dingen worden door anderen gedaan, zelf doen ze met name het leuke deel van het ondernemen.

















 

Daley Blind
De volgende die we beschrijven is de oprichter van het kledingmerk Vingino By Daley Blind. Het kledingmerk is zoals de naam al doet vermoeden, van Daley Blind, voetballer van Ajax. Met zijn club heeft hij volgens de bookmakers een goede kans op winst in de Eredivisie. De speler van Ajax keerde twee jaar geleden terug na een periode bij Manchester United. Sindsdien boekte hij mooie successen met de Amsterdamse club, waaronder de halve finale van de Champions League en de dubbel. Winst in de Eredivisie én de KNVB Beker, in hetzelfde seizoen.

De kleding van het merk van Blind is gericht op kinderen. Het is een stoer merk, met streetwise jeans en kleding voor zowel jongens als meisjes.                                                                                                             

Quincy Promes
Ajax-speler Quincy Promes heeft met MASK QP zijn eigen succesvolle kledinglijn. Promes, die sinds vorig seizoen voor Ajax speelt, noemt zijn merk ‘kleding voor winnaars’. Hij wil met zijn merk dus hoge ogen gooien in de modewereld.

De Oranje-international speelde in het verleden onder meer voor FC Twente, Spartak Moskou en Sevilla in Spanje. Vorig seizoen keerde hij dus terug in de Nederlandse Eredivisie.
Promes startte zijn merk uit passie voor mode en voetbal. Hij wilde die twee combineren en zijn lifestyle uitdragen door middel van zijn merk. Dat lukt Promes aardig en zijn merk krijgt steeds wat meer bekendheid.

Cristiano Ronaldo
De allerbekendste voetballer met een eigen kledingmerk is natuurlijk Cristiano Ronaldo. Met zijn merk, CR7, verwijzend naar zijn initialen en favoriete rugnummer, is hij een begrip in de modewereld. Het merk CR7 is een samenwerking tussen Nike, grote sponsor van Ronaldo, en de speler.

Ronaldo speelt tegenwoordig in de Serie A voor Juventus. In het verleden speelde hij voor Manchester United en Real Madrid. Hij begon zijn carrière in zijn geboorteland Portugal, bij Sporting Lissabon.
Ronaldo staat bekend als een echte doelpuntenmachine. Zowel voor zijn clubs als voor zijn land scoort Ronaldo al bijna 20 jaar aan de lopende band. De honger van de 37-jarige spits en recordbreker is echter nog altijd niet gestild. Hij wil niets liever dan met Juventus de Champions League winnen.




















 

Demy de Zeeuw
Eén van de succesvolste (voormalig) voetballers die een kledingmerk startte was Demy de Zeeuw. Samen met Gregory van der Wiel en Eljero Elia begon De Zeeuw al tijdens zijn actieve loopbaan met het kledingmerk Balr. 

Inmiddels is Balr, waar ook enkele erkende ondernemers achter zitten, een bekend begrip in de internationale modewereld. Het merk staat bekend om de geweldige branding. De samenwerking met veel socialmedia kanalen en de juiste ambassadeurs, heeft het merk enorm succesvol gemaakt. De Zeeuw is inmiddels gestopt als voetballer, maar maakt dus inmiddels furore als ondernemer in de kledingbranche.

Handwerken Zonder Grenzen 241
Wil je eenmalig een uitgave van Handwerken Zonder Grenzen ontvangen? Bestel deze nu via HZG Shop

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes van HZG? Vul dan hier uw email adres in.




Hosted by