agenda

EVENEMENTEN AGENDA

 • Brei- en Haakdagen 01 Mei '20
 • Brei- en Haakdagen 29 Mei '20
 • Brei- en Haakdagen 09 Oktober '20
 • Handwerkbeurs Gent 06 November '20
 • Textiel Plus Festival 12 November '20

bekijk de volledige agenda

handwerkwinkel

AANBEVOLEN

 • Cross & Woods, Den Haag
 • EmbroTools.EU / Ricoma Nederland, Meppel
 • Wol zo Eerlijk , Vries
 • Wol & Co , Purmerend
 • De Lapjesgaard, Amstelveen
 • Borduur-Hardanger Atelier Nelly van Es, Oost-, West- en Middelbeers
 • Creatique, Hilversum
 • Breishop.nl / Breiwinkel, Enkhuizen
 • Joyceful Haken,
 • ARANA, Veenendaal
 • Creashop 't Bonte Schaep, Bergambacht
 • Purewol, 1e Exloërmond
 • Handwerkspeciaalzaak 't Schippertje, Horst
 • Handwerkhuis de Rozet, Stokkum
 • Zijdewinkel.nl / Zijdar Natural Silk, Heemskerk

bekijk de volledige gids

Meer dan alleen een hobby, breien voor succes

Breien is een geweldige hobby, je vergeet je alledaagse zorgen en tikt lekker een eind weg met als resultaat dat je uiteindelijk iets unieks hebt om te dragen. Breien kost niet veel, neem je zo met je mee waar je ook gaat en heeft geen beperking waar het om leeftijd gaat. Als hobby zijn de voordelen van breien eindeloos groot, maar wat is de sleutel tot het succes? Gebleken is dat deze simpele bezigheid een impuls kan zijn geweest voor velen naar succes in hun carrière.
 
Albert Einstein, meditatie met breien
Onbetwistbaar een van de grootste denkers van deze tijd, legde Einstein de basis voor vele theorieën waar we vandaag de dag op verder werken. Hoewel zijn forte in de wetenschap lag had Einstein ook een hang om de breinaalden op te pikken. Gedurende zijn jeugd moedigde zijn moeder hem aan om een instrument te leren bespelen. Toen hij nog maar zes jaar oud was kocht zij een dure viool voor hem en zette hem op vioolles. Einstein had echter andere plannen, hij was meer geïnteresseerd in breien! Zijn affectie voor breien bleef groeien, en stopte niet bij zijn jeugd. Einstein meende dat de continue repetitieve bewegingen van het breien zijn hersenen de mogelijkheid gave te ontspannen door zich op deze bewegingen te richten waardoor zijn onderbewuste zich los kon laten en nieuwe ideeën ontwikkelen.
Het blijkt dat er een hoop waarheid ligt in wat Einstein over breien en zijn bewuste en onderbewuste zei.  Het is inderdaad zo dat breien vaak wordt voorgeschreven als een vervanging voor meditatie. De op en neer bewegingen van de ogen en de repetitieve bewegingen van de armen werken kalmerend voor het brein, welke serotonine produceert waardoor we kunnen ontspannen. Je kun hier meer informatie vinden over deze theorie hier, maar voor nu is het genoeg om te zeggen dat er meer is dan breinaalden alleen!
 
Jennifer Carter, The Money Maker
Hoewel niet te vergelijken met Albert Einstein, is het verhaal van Jennifer Carter er niet minder interessant op. Jennifer Carter leidde een heel alledaags bestaan totdat ze op een dag inlogde bij de Pokerstars site. Al breiend besloot ze om te kijken of ze tegelijkertijd een beetje geld kon winnen. Met haar breiwerk op haar knieen lukte het Jennifer helemaal door te spelen totdat ze een PokerStars Platinum Pass won, welke haar toegang gaf tot een groot live pokertoernooi helemaal op de Bahamas.

Carter is een familie vrouw welke altijd prioriteit geeft aan haar kinderen, ze breit vaak voor hen terwijl ze wacht op haar volgende zet in een online toernooi. Alle rondes die ze speelde in de aanloop tot haar Platinum Pass werden op deze manier gespeeld, met haar mobieltje op haar knieën tussen het breien door. Zoals vele moeders was het voor Jennifer Carter een hobby die makkelijk in haar dagelijkse routine te passen was. In een recent interview gaf ze aan dat het waarschijnlijk was dat men haar in een volgend life toernooi aan de pokertafel tussen de beurten door kon zien breien! Dat geeft maar aan hoe flexibel deze hobby is.
 


Miriam Tegels, De meester breier
Breien kan ons in vele aspecten helpen waaronder zelfs in onze carrières zoals de mensen hierboven. Maar breien voor je beroep is een heel ander pakkie an. Miriam Tegels bewijst maar dat breien zelf ook je beroep kan worden. Met meerdere Guiness World Records op haar naam van de snelste breister (met een ongelooflijke snelheid van 118 steken per minuut) tot aan het breien van een trui direct van het wol van de schaap. Miriam heeft verschillende records op haar naam staan.

Maar deze verworvenheden alleen brengen geen geld op de plank! Miriam is een verwoed breister sinds ze nog maar heel klein was en heeft een ton aan ervaring in het breien. Met deze verworven kennis geeft ze les op scholen aan anderen en verkoopt ze haar eigen patronen. Ze breit ook prachtige verfijnde kledingstukken zoals sjaals voor bruiloften en zelfs jassen, en toont een enorme verscheidenheid aan vaardigheden welke belangrijk zijn als je van welke business dan ook wil leven, en Miriam laat precies zien hoe je het goed aanpakt. Of ze nu voor een nieuw wereldrecord gaat, babypakjes breit of een nieuw patroon ontwerpt, deze dame verdient zeker de titel van meester breister.
 
Wil je eenmalig een uitgave van Handwerken Zonder Grenzen ontvangen? Bestel deze nu via MagVilla

Onder andere in deze editie

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes van HZG? Vul dan hier uw email adres in.
Algemene voorwaarden