agenda

EVENEMENTEN AGENDA

  bekijk de volledige agenda

  handwerkwinkel

  AANBEVOLEN

  • Breimode Brigitte, Eindhoven
  • AdrianArt, Apeldoorn
  • Spinspul, Almere Haven
  • CuteDutch, Bergambacht
  • De Lapjesgaard, Amstelveen
  • G Brouwer & Zn BV / Durable Yarn, Wilnis
  • Wol & Co , Purmerend
  • Borduur-Hardanger Atelier Nelly van Es, Oost-, West- en Middelbeers
  • Textiel workshop Surface Design ZIJDELINGS, Tilburg
  • De Spinnerij, Kloetinge
  • ARANA, Veenendaal
  • Handwerkhuis de Rozet, Stokkum
  • Sticks & Cups, Utrecht
  • Purewol, 1e Exloërmond
  • Creatique, Hilversum

  bekijk de volledige gids

  HZG programma Knit & Knot 2019

  Donderdag: Duik in ons archief! 
  Benieuwd naar hoe de allereerste uitgave van Handwerken zonder Grenzen uit 1978 eruit zag? Of ben je op zoek naar een bepaald patroon? Kom op donderdag 4 april naar onze stand - 053 - en duik in ons archief! We zullen alle edities van Handwerken zonder Grenzen meenemen en deze beschikbaar stellen voor publiek. Abonnees mogen onbeperkt artikelen/patronen aanvragen, die we na afloop digitaal toesturen. Niet-abonnees ontvangen één artikel/patroon. Uiteraard hebben we ook weer een mooie beursaanbiedingen!  Vrijdag: Haken met Annemarie (Annemarie’s Haakblog)

  Ik ben Annemarie Benthem en sinds 2010 heb ik een blog over haken: Annemarie's Haakblog. Daarnaast heb ik inmiddels drie boeken met haakpatronen uitgebracht, waarvan de laatste afgelopen jaar is verschenen (Crochet in the City). Dat boek is tweetalig, net als mijn blog. Daarnaast heb ik veel patronen geschreven voor (buitenlandse) tijdschriften en voor een van de boekjes van de Esther Vergeer Foundation.

  Je vindt mij op vrijdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur bij de stand van Handwerken Zonder Grenzen waar je gezellig aan kunt schuiven om een gratis patroontje met me mee te haken. Ook kun je dan eventuele vragen stellen. Bijvoorbeeld vragen over een van mijn boeken, over (mijn) patronen of vragen over Engelse haaktermen. Ik vind het altijd erg leuk om andere haaksters te ontmoeten, dus ik hoop je te zien tijdens de Knit & Knot!  Vrijdag: De Viltbloemist
  Dit ben ik: Daphne Engelke en ik ben de Viltbloemist. Ik ben de enige bloemist in NL die blijvende bloemen maakt van wolvilt. Bloemen die voor altijd mooi blijven en niet verwelken of hun kopjes laten hangen. Bloemen die geen water nodig hebben en prima zonder daglicht kunnen. Bloemen die je onafhankelijk van het seizoen kunt verkrijgen. Bloemen waarmee je vazen kunt vullen en iemands hart kunt veroveren. Bloemen om afscheid te nemen. Bloemen voor de mooiste of treurigste momenten uit ons leven. Bloemen met een verhaal.

  Op vrijdag 5 april ben ik van 13 tot 15 uur live aanwezig in de stand van Handwerken Zonder Grenzen. Super leuk om jou daar te ontmoeten. Je kunt me die middag vragen stellen, mijn bloemen live bewonderen en ik neem mijn nieuwste project mee. De Monstera Kamerplant die nooit water nodig heeft of zijn bladeren laat hangen. Rustig op mijn website kijken kan natuurlijk ook: www.viltbloemist.nl.

  Tot vrijdag!  Zaterdag: Demonstratie Peg Loom weven met  Guido en Monique (G&M Peg Looms Beltrum)
  G&M Peg Looms Beltrum is op zaterdag 6 april 2019 te gast in de stand van Handwerken Zonder Grenzen. Naar aanleiding van ons maak-artikel "Wanddecoratie weven op een Peg Loom” in de komende uitgave van dit veelzijdige handwerktijdschrift, demonstreren we het Peg Loom weven van 10.30 uur tot 12.30 in de stand van Handwerken zonder Grenzen.

  Lijkt het je leuk om zelf het Peg Loom weven uit te proberen? Er staan een aantal Peg Looms op de kraam, waarop je verschillende weefsteken mag uitproberen. We helpen je hierbij graag op weg en beantwoorden al je Peg Loom vragen. En mocht je de smaak te pakken krijgen: we hebben een leuke actiecode voor de bezoekers van de Peg Loom demonstratie, die je kunt gebruiken op onze website www.GMPegloomsBeltrum.nl.

  Tot ziens op zaterdag 6 april van 10.30 uur tot 12.30 uur!

  Guido en Monique
  G&M Peg Looms Beltrum  Zaterdag: Punch needlen met Marianne (maRRose – Colourful Crochet & Crafts)
  Zaterdag 6 april a.s. tref je van 13:00 uur – 15:00 uur Marianne Dekkers-Roos aan op de stand van Handwerken Zonder Grenzen. Marianne vindt eigenlijk álles dat met creativiteit te maken heeft leuk, en schrijft daarover op haar blog www.marrose-ccc.com. Haar grootste crea-liefde was tot voor kort het haken (in 2017 kwam haar boek “Eindeloos Haken” uit), maar sinds zij begin vorig jaar het punch needlen heeft ontdekt, strijden ‘haken’ en ‘punch needle’ om de crea-top-positie ;-).

  Voor Handwerken Zonder Grenzen maakte zij vorig jaar al twee keer een punchproject, en – ‘hot off the press’: in augustus komt haar punch needle boek uit: “Punch als een Pro”. Dat zij tijdens de Knit & Knot beurs met veel passie specifiek het een en ander over het punch needlen zal vertellen (en korte demonstraties zal geven), is daarmee waarschijnlijk geen verrassing meer! Gezien de toenemende belangstelling voor deze oude techniek en Marianne’s enthousiasme ervoor, belooft dit een inspirerende sessie te worden!  Zaterdag: Kruissteken borduren met Rosemary Bos
  Hi, ik ben Rosemary Bos: Kreatief Anders en Tegendraads
  Met deze woorden (en onder de naam Kat op Zolder – kinderworkshops en creatieve ideeën met textiel, naald en draad) ben ik kort geleden begonnen met het vertalen van mooie motieven uit oude haakpatronen, naar borduurpatronen met kruissteekjes. Zo gebruik ik de vaak prachtige figuren op een andere manier en steek ik ze in een meer eigentijds en hipper jasje. Letterlijk, want zo gaf ik mijn saaie, ongedragen jasjes weer flair.

  Speciaal voor Handwerken Zonder Grenzen, voor nummer 209, maakte ik een zelfmaak-patroon voor een mooi grafisch figuur met ster. Deze is goed voor vele uurtjes kruissteken borduren. Maar ook van een eenvoudig geïsoleerd motiefje maak je al in korte tijd wat moois. Eén kleine versiering is al een feestje!

  Zaterdag 6 april a.s. zal ik op het plein van Handwerken Zonder Grenzen op Knit&Knot, (ook ‘n feestje!)  aanwezig zijn om te laten zien hoe ik dit doe. Zie ik je dan?!
  Wil je eenmalig een uitgave van Handwerken Zonder Grenzen ontvangen? Bestel deze nu via HZG Shop

  Onder andere in deze editie

  INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

  Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes van HZG? Vul dan hier uw email adres in.
  Algemene voorwaarden