Activiteiten HZG

Handwerkbeurs Zwolle 11-14 februari

De onder handwerksters zeer bekende en geliefde jaarlijkse handwerkbeurs in Zwolle is weer achter de rug. Rijen dames trokken langs de kramen, veel werd bekeken, even vastgehouden en daarna al dan niet tot aankoop besloten.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer...

 

Handwerkbeurs in Zwolle lift mee op populariteit handwerken

Handwerken zit in de lift. Dat bleek wel tijdens de veertiende editie van de Handwerkbeurs in de IJsselhallen in Zwolle van 9 tot en met 12 februari. Ondanks de sneeuwval kwamen bezoekers van heinde en verre om het nieuwste aanbod op het gebied van handwerken te bewonderen, workshops te volgen en boekpresentaties bij te wonen.

Dit jaar was de Handwerkbeurs met ruim tweehonderd exposanten nog groter dan in 2016. Onder andere borduren, breien, haken, quilten, maar ook spinnen, weven, vilten en kantklossen kwam aan bod. Er waren bijzondere exposities te zien, zoals die van Berthi Smits-Sanders. De Handwerkbeurs had de primeur met haar expostie van een unieke verzameling handgemaakte en geborduurde Chinese kinderschoentjes en -laarsjes. Maaike Bakker was aanwezig met een quiltexpositie en presenteerde een boek met quilts geïnspireerd op de Engelse kunstenaar William Morris. Brei- en haakdocenten zoals Carla Meijsen van The Dutch Knitters,  Kantwerk-specialist Monique Boonstra, Noorwege- specialist Hadewych van der Werf en haakontwerpster Annelies Baes verzorgden diverse masterclasses.


Op vrijdag werd de verwarming omlaag gezet in verband met Greenchoice Warmetruiendag, waarmee een statement gemaakt werd tegen energieverspilling. Bezoekers konden zichzelf met hun favoriete trui aan laten vereeuwigen in een photobooth. Op zondag mochten mannen gratis naar binnen om hen te enthousiasmeren. Hoewel Handwerken Zonder Grenzen tijdens de beurs her en der een mannelijke bezoeker spotte, bleven de vrouwelijke bezoekers toch in de meerderheid. De mannen die mee waren gekomen konden aan het einde van de dag de tassen vol met aangekochte spullen naar de auto dragen.

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Elfdaagse textielreis naar Kirgizië

In het oosten van Centraal-Azië, ingeklemd tussen China, Kazachstan en de spectaculair hoge bergketens Tien Shan en Pamir, ligt Kirgizië of Kyrgyzstan, een voormalige Sovjetrepubliek met een fantastische natuur. Het heeft een eigen identiteit als enige parlementaire democratie in heel Centraal-Azië. Deze elfdaagse textielreis vindt plaats van 29 augustus tot en met 8 september 2015.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer...

 

Subcategorieën

Nu in HZG 200:

Crafts Council bemiddelt Nederlands erfgoed naar Parijse catwalk* Retro plaid wordt stoere hippe eyecatcher en nog veel meer....
En verder: een overzicht van actuele tentoonstellingen, uitdagende workshops en textielevenementen.